През нощта на 1 юни 2023 г. руските окупатори нападнаха Киев

...
През нощта на 1 юни 2023 г. руските окупатори нападнаха Киев
Коментари Харесай

Две деца са убити при руската ракетна атака срещу Киев

През нощта на 1 юни 2023 г. руските окупатори нападнаха Киев и района. При офанзивата са убити трима души, от които две деца.

Това заяви кметът на Киев Виталий Кличко.

" По предварителна информация от спасителите в Деснянския регион са открити трима починали, от които две деца. Има и 4 ранени. Общо медиците са хоспитализирали 5 потърпевши в Деснянски и Днепровски регион ", сподели Виталий Кличко.

По-късно Кличко заяви, че по данни на медиците седем ранени са настанени в лечебни заведения в Днепровски и Деснянски регион на Киев. На двама души е оказана здравна помощ на място. Екипите на Бърза помощ към момента работят на местата на повикванията, написа news.bg.

Властите прецизираха, че починалите деца по предварителна информация са на възраст 5-6 и 12-13 години.

Ръководителят на военната администрация на Киев Серхий Попко съобщи, че руснаците евентуално са използвали балистични ракети по време на нападението против Киев през нощта на 1 юни 2023 година, при което починаха две деца. Всички открити цели са били свалени от средства за противовъздушна защита.

" Първият ден на лятото. Ден на детето. А рашките правят нова офанзива против столицата и още веднъж убиват! Убиват украински деца.

В тази офанзива агресорът вероятно употребява наземни оперативно-тактически ракетни системи. Следователно ракетите по Киев не са пристигнали от самолети. Предварително това са били крилати и балистични ракети (броят и типът на оръжията ще бъдат дефинитивно избрани от ВВС).
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР